باشگاه خبرنگاران جوان - پس از گذشت ۱۴ سال از طرح آزادسازی سواحل، تصرف در حریم ۶۰ متری دریا از سوی دستگاه های دولتی و غیردولتی را شاهد بودیم که رئیس جمهور با قید فوریت تا ۲۹ بهمن به دستگاه ها برای آزادسازی سواحل تصرف شده مهلت داد. به دنبال آن مسئولان دستگاه های دولتی از جمله سازمان جنگل ها پیگیر تخلفات در این حوزه شدند.
طبق گفته مسئولان بخش اعظم سواحل شمال آزادسازی شده است، اما در سواحل جنوب به سبب وسعت مساحت، قرار گرفتن در حریم شهرها و تصرف توسط دستگاه های نظامی کار کمی سخت تر است.
با وجود آنکه ۴ هزار و ۹۱۰ کیلومتر سواحل در جنوب کشور است، از این رو اجرای قانون ۵۴ حریم ۶۰ متر دریا نیازمند اهتمام جدی دستگاه های مربوط است.
بیانی قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: بنابر آخرین آمار ۱۰۰ درصد سواحل استان گیلان، ۱۰ هکتار از اداره کل نوشهر و بخش اعظم اداره کل منابع طبیعی ساری آزادسازی شده است.همچنین در کل گلستان تصرفی نبوده و موضوع همچنان در حال پیگیری است.
طبق اعلام سازمان جنگلها، چند مورد آزاسازی تصرف در اداره منابع طبیعی ساری و ۱۰ تا ۱۲ هکتار در اداره کل نوشهر باقی مانده است.
به گفته بیانی، در اداره کل منابع طبیعی بوشهر استان هرمزگان حدود ۴۰ درصد تصرفات توسط بخش خصوصی و بیش از ۵ مورد توسط دولتی ها انجام شده که آزادسازی باید صورت گیرد.
بیانی می گوید: یک سری سواحل استان جنوبی دست دستگاه های نظامی و ۳۸ مورد اسکله دست دستگاه های دولتی است که برخی از این ها مجوز قانونی دارند.
آمارها حاکی از ۳۶ مورد تصرفات در استان بوشهر است که به سبب افزایش مساحت نسبت به استان های شمالی، آزادسازی تصرفات اهتمام بیشتری نیاز دارد.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: با توجه به نگرانی تصرف مجدد سواحل، بحث آزادسازی از طریق تصاویرماهواره ای رصد و پایش می شود تا این امر رخ ندهد.
طبق آمار سازمان جنگل ها، از لحاظ موردی بیشترین آمار تصرف در اداره کل ساری استان مازندران صورت گرفته است که اکثرا دولتی هستند و برای خصوصی ها پرونده تخلف تشکیل شده که منتظر رای دادگاه هستند.
در برخی تصرفات سواحل فنس کشیده اند و برخی جاها بحث احداث هم بوده که ساخت و سازها در حریم سواحل تخریب شده است.
بیانی گفت: آزادسازی سواحل جنوب همچنان در حال انجام است و قدری کار به دلیل تعیین تکلیف تصرفات در محدوده شهرها سخت تر است، اما پیگیری می کنیم که همانند شمال به نتیجه برسد.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری می گوید: ۹۰ درصد آزادسازی سواحل شمال انجام شده است و برای سواحل جنوب در حال بررسی اطلاعات هستیم و تا هفته آینده نمی توان درصدی از آزادسازی ها را اعلام کرد.
نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در سنوات گذشته بواسطه عدم مراقبت و نظارت توسط بخش های خصوصی، دولتی و لشگری به نحوی به سواحل دریا دست درازی شده بنابراین نیاز است که پس از آزادسازی سواحل شمال و جنوب مراقبت های لازم به عمل آید تا تمامی آحاد جامعه از ظرفیت دریا و سواحل بهره مند شوند.
نظری گفت: با توجه به آنکه بازگشت محدودیت ها با قلع و قمع هزینه بر است، استان ها باید مراقبت های لازم را داشته باشند.
به گفته عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، با وجود آنکه بازگشت محدودیت و بازگشت به وضعیت اول ممکن است به خوبی انجام نشود؛ از این رو از تکرار این مسائل توسط بخش دولتی و خصوصی باید جلوگیری کرد.
نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به دستور ریاست جمهور و ورود قوه قضاییه به این موضوع، اقدامات خوبی در بحث آزادسازی صورت گرفته و آزادسازی تصرفات تا شعاع ۶۰ کیلومتری سواحل در حال انجام است.
بسیاری از نمایندگان مجلس براین باورند که با توجه به آنکه قوانین سخت گیرانه ای که در ارتباط با منابع طبیعی وجود دارد، نیازی به قوانین جدید نیست و تنها بنابر تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهور باید ضمن آزادسازی سواحل از دست درازی به منابع طبیعی جلوگیری شود.
نوروزی گفت: با توجه به آزادسازی سواحل در شمال و جنوب پیش بینی می شود که تا پایان سال اقدامات خوبی را در این حوزه شاهد باشیم.
گرچه برخی مسئولان عدم اجرای قانون تشکیل سازمان توسعه دریا و اهتمام دولت قبل بر اجرای آن را از دلایل ساحل خواری در کشور اعلاممیکنند، اما با دستور رئیس جمهور مقامات و دستگاه های مربوط نسبت به رفع تصرف سواحل توسط بخش دولتی و خصوصی با قید فوریت ورود کردند که امید می رود پس از آزادسازی سواحل جنوب همانند شمال، بحث های نظارت مرتب صورت گیرد تا در آینده شاهد وقوع مجدد این امر نباشیم.
انتهای پیام/
از دست ارگان ها آزاد میشن احتمالا برا اینکه چندتا کله گنده و آقازاده راحت تصرف کنن
حتما اون ۱۰ درصد هم مال اون ۴ درصدی هاست که جرات آزاد سازی اش را ندارید
مثل ساحل در تصرف شهرک خزر شهر فریدونکنار
اگه قرار باشه بورس و فرابورس هر روز قرمز و نزولی باشه ، دیگه رئیس و معاون و این همه دفتر و دستک که نیاز نداره!!!!!!!!!!
ما پول نداریم تا سر خیابون بریم چه برسه بریم لب ساحل.
چطور پول اینترنت برای نوشتن اینطور مضخرفات رو داری؟! D:
مشکل مملکت از شماهاست که دوست دارید بین مردم تفرقه راه بندازید!
امثال شما هیچ جایی تو این مملکت نداره.
باید با هر نوع فسادی مبارزه کرد... هیچ استثنائی نباید داشت
آزادی ساحل بسیار ارزشمند است ولی با آزادسازی هم باتوجه به فنس کشی ها از ۶۰ متر به بعد ساحل که دوباره انجام می شود مردم راهی به ساحل ندارند لطفا راهی برای مردم بازکنند.
نتیجه: 60 متر از ساحل آزاد شد.
دید با نگاه واقعی: بعد از 60 متر ساختمان های مراکز دولتی و شخصی وجود دارد که امکان عبور برای افراد عادی به مناطق آزاد سازی شده وجود ندارد.
نتیجه واقعی: آزاد سازی برای تمامی کسانی ملک داشتن انجام شده و دیگه هر کسی بعد از 60 متر مالک بوده میتونه تو تمام اون مناطق راحت رفت آمد کنه ولی مردم عادی هنوز امکان حضور در این مناطق رو ندارن.
پس لطف کنید از بزرگنمایی دروغ های بزرگ دست بکشید. یکی تو کامنت ها رئیس جمهور قبلی رو مسخره کرده بود، بله ایشون افتضاح عمل کرده بودن ولی حداقل حقیقت رو وارونه جلوه نمیدادن.
اگه فکر میکنید اشتباه میکنم کافیه یه لطف کنید و ویدیو و تصاویر موجود تو همین سایت رو ببینید متوجه میشید از کنار خیابان راهی برای عبور به ساحل وجود نداره.
ان شاء الله آزادسازی رودخانه ها
همه ی مشکلات از اختلاف طبقاتی، اختلاس و تبعيض گرفته تا تورم و بیکاری ، گرانی ، کاهش ارزش پول ملی، ساحل خواری ، جنگل خواری و ....... همه و همه از زمان مدیریت ناکارآمدی وی صورت گرفته.
درود و خداقوت بر دولت محترم منتخب مردمی و قوه قضائیه محترم عدالت گستر مردمی و مجلس شورای پیگیر مردمی باد انشاءالله همه مشکلات و مصائب و ضعفها در حکومت ایران اسلامی با همین سرعت انقلابیگری خردمندانه مقتدرانه قدرتمندانه عادلانه خداپسندانه حل فصل گردند و انشاءالله پس از آزاد سازی کامل همه سواحل دریایی شمال و جنوب کشور و حاشیه های رودخانه ها و جلوگیری از جنگل کوه تپه خواران و دشت صحرا کویر خواران همه باید برای ایمن سازی و و رفاهی بهداشتی سازی و امنیت سازیش به دست محیط بانان محیط زیست و پلیس مقتدر و قدرتمند خردمند تیزبین مدافعان نظم امنیت و شهرداران آن مناطق مستمر احیاء شود تا آحاد ملت که برای تفریح و گردشگری و ورزش و ماهیگیری به این اماکن طبیعی خودشان می روند هم از امکانات ایمنی بهداشتی رفاهی خوب برخوردار باشند هم از امنیت خوب برخوردار باشند و صنعت پر درآمد توریست خارجی نیز احیاء می شود چرا که اگر پس از آزاد سازی این مناطق بدون مدیریت و بدون مسئولیت و بی تفاوت و بدون رسیدگیهای پیگیر رها شوند این اماکن طبیعی زیبا و جذاب و دیدنی می افتد دست محل زباله ریزی مختلف در این اماکن و ارزش طبیعت زیبای جذاب گردشگری و تروریستی ایمن و با امنیت و دارا بودن رفاه بهداشتی خود را از دست خواهد داد خواهشا مستمرا با برنامه ریزیهای مدبرانه به این مناطق آزاد سازی شده رسیدگیهای مجدانه کنید برای رفاه و ایمنی و امنیت حال آحاد ملت ایران اسلامی عزیزمان که به این مناطق جذاب طبیعت گردی می روند در جای جایش امکانات ایمنی امنیتی رفاهی فروشگاهی مختلف و سرویسهای بهداشتی همراه با خدمه و سطلهای زباله کار گذاری شود تا آحاد ملت که به این اماکن می روند امنیت و ایمنی و رفاه و بهداشت سلامتی داشته باشند . و من الله توفیق . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه عادلانه خداپسندانه .
با کوه خواری ؟
با زمین خواری ؟
با رانت خواری ؟؟؟؟
والا روز از نو روزی از نو